Gyenge pont a kamerarendszerben!

Az már alapból példa értékű védelem ha valaki kamerarendszerrel szeretné védeni értékeit. Viszont a legtöbb kamerarendszer pozitív tulajdonságai mellett, sajnos lehetnek a nem megfelelően megtervezett eszközök által fellépő problémák is. Itt most nem a kamerák típusairól, tudásáról esik szó, (melyek itt megtalálhatóak), hanem ezen rendszerek, stabilitásról, megbízhatóságáról, és gyenge pontjait szeretnénk felszínre hozni.

Biztos felmerült már önben is a kérdés, hogy vajon mi történik ha elvágják a kamera kábeleit?


Tapasztalataink szerint, az ilyen fajta szabotálás nagyon ritka, hiszen ha el szeretné vágni a kamera kábeleit, arról nagy valószínűséggel felvétel is készül, ugyanis a kamera kábeleinek elvágásához igen közel kell mennie az adott kamerához.


Igen, de mi van ha mégis megteszi ezt valaki?

Ebben az esetben egyes rendszereknél létezik olyan funkció, mellyel ha kamera kép vesztés történik (pl. Elvágják a kábelt) akkor azonnal e-mailt küld a rendszer, mellyel egyből lehet értesülni hogy nem működik az adott kamera. Így őn, vagy a távfelügyeleti cég azonnal tud intézkedni. Ez természetesen abban az esetben működik ha van áram ellátása a kamerarendszernek.


Mi történik akkor ha lenyomják a villany óra szekrényben a fő kapcsolót és megszűnik az áram ellátás? 

Sajnos ebben az esetben e-mailt nem fog tudni küldeni kamerarendszerünk, viszont megoldásként létezik az adott kamerarendszerhez méretezhető szünet mentes tápegység, mellyel áram szünet eseten is működőképes marad a rendszerünk, és a teljes értékű védelem mellett e-mailben is értesít ha kamera kép vesztés történne. 


Évek multán is megbízható teljesítmény

A biztonságos és hosszú élettartamú felvételek érdekében fontos tudni hogy a hagyományos tároló eszközök (winchesterek) nem képesek ellátni megfelelő megbízhatósággal a kamerarendszert. Ugyanis nem erre lettek tervezve. Tapasztalatok alapján akar fél-egyév alatt is tönkre mehetnek. A kamera rendszerekhez 24órás üzemű biztonságtechnikai winchestert érdemes tervezni, ugyanis ha történik egy nem kívánatos esemény akkor ne fordulhasson elő hogy nincs felvétel. Ezen felül még felhő szolgáltatással is tárolhatjuk a felvételeket, így még az se fordulhat elő olyan, hogy elviszik a kamera rögzítőegységet és ezzel eltűnnek a felvételek, hiszen a felhőben megmaradnak a tárolt felvételek.


Védje értékeit maximális biztonságban!

Kérjen ingyenes betöréskockázati felmérést, mellyel megtervezzük a legkorszerübb védelmi rendszert, az Ön igényeihez igazodva.